Etiket : MARGİN

  • Devamı...
  • DLL İçeriğini Okuma

    Bir çoğumuz DLL içeriğini dörebileceğimizi bilmez. Bu makalemizde 'Telerik JustDecompile' Programı ile DLL dosyasının içeriğini nasıl görebileceğimizi öğreneceğiz.
    Devamı...
  • Android İçin Gerekli Uygulamalar

    Android cihazımızda olmazsa olmaz bazı uygulamalar vardır. Bu makalemizde android cihazınız da çoğu alanda işinize yarayacak ve cihazınızın performansı açısından işinizi görecek 4 uygulamayı size tanıtacağım.
    Devamı...
  • Galaxy S4'ün Kullanımını Kolaylaştıracak İpuçları

    Samsung firması 2013 yılı amiral gemisini geçtiğimiz aylarda kullanıcılarına tanıttı ve dünya çapında tanıtımlar yaparak piyasaya sürdü. Ülkemizde de çeşitli organlarla raflarda yerini alan Galaxy S4 için bazı ipuçlarını sizlerle paylaşacağız.
    Devamı...
  • Android Ekran Kilidi Problemi

    sistem yöneticisi şifreleme politikası veya kimlik bilgisi belleği tarafından devre dışı bırakıldı sorununun çözümünü bu makalede bulabilirsiniz.
    Devamı...
  • CSS Kutu Modeli Özellikleri – Margin, Padding, Border

    HTML nesneleri sayfalara yerleştirilirken her nesne bir kutu gibi algılanır ve o şekilde yerleştirilir. Buna göre her nesne margin, padding, border gibi değerler alır. Her eklenen nesne bu değerlere göre kendi konumunu ayarlar. Her nesne tersi olmadıkça etrafında çerçeve (kutu) üretir. Kutu modeli; blok seviyesinden elemanlar ve satır içi elemanlar olarak ikiye ayrılır. Blok seviyesinden elemanlar kutu şeklinde algılanır.
    Devamı...
  • Devamı...
  • JavaScript Fonksiyonlar

    Bağımsız çalışan program parçacığı olarak tanımlama yapılabilir. Kodlarımız arasında aynı işlemi defalarca yaptırmak istediğimiz bölümler olabilir. Bu bölümleri fonksiyon blokları içerisine alıp döngüden geçirerek yaptırabiliriz. fonksiyona bir isim veririz ve script boyunca fonksiyon ismini çağırıp çalıştırabiliriz. Fonksiyon bloğu içerisindeki kodlarımız çalışır.
    Devamı...
  • Eski Tip Tarayıcılarda JavaScript Kodlarını gizleme

    Yazdığımız kodlar eski tarayıcılarda kimi zaman çalışmaz. Netscape Navigator buna güzel bir örnektir. bu tür tarayıcılar tanımladığımız kodları aynen sayfaya basarlar. Bu hata oluşmasına neden verecektir. Kodlarımızı sembolleri arasında yazarsak eski tarayıcı bunu açıklama satırı gibi algılar.
    Devamı...